Dorpen en Omgeving

Plazac is een schilderachtig dorpje en straalt een bijzondere sfeer uit. Je vindt er o.a. een kerk, die gedeeltelijk dateert uit de 8e eeuw, een bezienswaardig kerkhof, een oude markthal en een middeleeuwse tuin, die wordt onderhouden door de inwoners van Plazac. Het mag dan een klein dorpje zijn, maar in Plazac vind je een bakker, een postkantoor, een biologische supermarkt, café La Marjolaine voor een heerlijk koud biertje, een glas wijn of een lekker kopje koffie en een ***camping met tennisbanen.
 
Plazac leent zich door zijn centrale ligging perfect voor trips naar de beroemde kastelen van de Dordogne, de wereldberoemde grotten van Lascaux en Font de Gaume, Les Eyzies (de prehistorische hoofdstad van de wereld), de schilderachtige, oude vestingsstad Sarlat, het Gallo-romaanse Perigueux met zijn mooie pleinen, musea en winkels, La Roque Saint Christophe, Het monumentale Chateau Beynac en Castelnaud, Les Millandes (voormalige woning van Josephine Baker), de buxustuinen van Hautefort en Eyrignac en nog vele, vele andere bezienswaardigheden. Dit allemaal in een straal van zo’n 30 kilometer rondom Les Tilleuls.
 
Gedurende de zomermaanden staat de Dordogne vol van culturele en muzikale activiteiten. Je kunt dan genieten van een keur aan locale, nationale en internationale artiesten en groepen . De optredens vinden vaak plaats op schilderachtige locaties. Reserveren hiervoor wordt aanbevolen.
 
De Dordogne is ook het Mekka van de zogenaamde Brocantes en Vide Greniers. Dit zijn kleine dorpsmarkten waar je van rommel tot het mooiste antiek kunt kopen. Uiteraard hoort handelen en afdingen hier bij. Wij beschikken over een brochure met de locaties en data.
 
De Dordogne, qua oppervlakte 1/3 van Nederland, is ook een belangrijk wijngebied. De wijngaarden liggen rondom de stad Bergerac; hier kun je bezoek brengen aan het wijnmuseum, gevestigd in een oud klooster. Neem wat documentatie mee en volg vanuit Bergerac de “route du vin”. Deze leidt je door een, glooiend landschap met mooie vergezichten en laat je kennismaken met de verschillende «Appellations». Onderweg kun je bij veel chateaux stoppen en proeven. Chateau Monbazillac, wereldberoemd om zijn goudgele, zoete wijn is een aanrader
Foto's